6 Şubat 2010 Cumartesi

VİTAMİN DEPOSU....

Durucuk istediği sevdiği şeyleri inanılmaz güzel yiyor.Bir de benim özellikle hamilelikte yediğim şeyleri seviyor yemediklerimi yemiyor.Neyseki tek yemediğim karnıbahar belki ilerde yer durucuk onu .Ispanak yemesini hepsinden daha çok istiyorum durunun demir değeri biraz düşüktü ankaradaki doktorumuz 3 ay boyunca demir ilacı kullanmamızı söyledi ve demirin ne işe yaradığını nekadar önemli birşey anlattığında muratla küçük dilimizi yutucaktık.Çocukların beyin gelişimleri 3 yaşına kadarmış.Yani ona sosyal hayat dışında beslenmesiyle yediğiyle de iyi bakmamız gerekiyor.Demir bir çocuğun zekasını gelişimini pozitif yönde ekileyen inanılmaz birşey.
Demir, vücudun bir çok fonksiyonunun yerine getirilmesinde görev alır ve hücresel düzeyde tüm organları etkiler. Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. E. Mahir Gülcan: “Demir eksikliğinin, çocuğun etkileşime geçmesini önleyip, öğrenme yetisini engelleyebildiği ve zihinsel yeteneklerini köreltebildiği, bunun sonucunda; bebeklik ve küçük çocukluk döneminde, zeka düzeyini yaklaşık 9 puan geriletebileceği, yapılan bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.” diyor.


Çocuğunuzun vücudunun kolayca emebileceği, demirden yana zengin gıdalar arasında; etler (özellikle ciğer), balıklar, tavuk eti, yumurta, sebze (bezelye ve fasülye), patates ve pirinç vardır. Çocuğunuzun, besinlerden aldığı demirin, bağırsaklarında etkili bir şekilde emilimini artırmak için; ona, turunçgillerden bir meyve suyu içirebilirsiniz. Bunun aksine, süt ve çay demir emilimini azaltır.


İşte bunu için beslenmeye dikkat ve özen bizde şimdi şu lezzetli ananemizin yaptığı ıspanaklı börekle portakal suyumuzu içmeye gidiyoruz hadi bizede sizede afiyet olsun...Bol vitaminli demirli günler size de....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...